SST Hardware – Maatwerk software Enschede
SST Hardware – Maatwerk software Enschede
Instagram LinkedIn

Industriële automatisering

Het automatisch aansturen van complexe productieprocessen of het slim besturen van productiemachines in een 24/7 productieomgeving. Dat maken wij mogelijk.

Neem contact op
Pattern SST

Wat is industriële automatisering?

Industriële automatisering betreft het gebruik van vooruitstrevende technologieën en systemen - onder andere computers, robots, AI en machine learning - om industriële processen te sturen en te beheren. In plaats van deze processen manueel uit te voeren, worden ze door geautomatiseerde systemen overgenomen die continu kunnen werken met een hoge precisie en consistentie. Dit kan gaan van simpele taken zoals het sorteren van producten op een lopende band, tot ingewikkeldere processen zoals het aansturen van geavanceerde robotarmen in een autofabriek of het real-time monitoren van productiekwaliteit.

Industriële automatisering maakt het ook mogelijk om een grote hoeveelheid aan data te verzamelen en te analyseren. Dit zorgt voor meer begrip van de prestaties van productieprocessen en beter geïnformeerde beslissingen. In onze snel veranderende wereld is het begrijpen en implementeren van industriële automatisering erg belangrijk voor ondernemingen die concurrerend willen blijven.

Technologieën in industriële automatisering

Als het op industriële automatisering aankomt, zijn integrale software, hardware -en elektronica oplossingen de sleutel in het mogelijk maken en stroomlijnen van deze geavanceerde processen. Hier volgen enkele van de voornaamste technologieën die een rol spelen:

Programmeerbare Logische Controllers PLC's

Dit zijn industriële (digitale) computers die specifiek ontworpen zijn om productieprocessen zoals assemblagelijnen en robotapparatuur aan te sturen. Ze zijn robuust, betrouwbaar en veelzijdig, wat maakt dat ze een standaardoplossing zijn in talloze industriële automatisering systemen. Voorbeelden van producenten van PLC’s waar wij ervaring mee hebben zijn Siemens en Beckhoff.

Printed Circuit Boards PCB's

Deze elektronische componenten zijn het kloppende hart van iedere slimme machine. Ze zijn ontworpen om elektrische signalen te sturen tussen verschillende fysieke componenten in een apparaat, zoals sensoren, microprocessors en geheugenmodules. PCB's zijn onmisbaar voor de werking van alle elektronische apparaten, van simpele sensoren tot ingewikkelde industriële robots. Ons team van hard- en software engineers werkt nauw samen om te garanderen dat onze softwareoplossingen naadloos integreren met de hardware van onze klanten. Wij hebben daarbij veel ervaringen in het ontwerpen van PCB’s. Zie hier hoe we dit aanpakken.

PCB's

Supervisory Control and Data Acquisition SCADA systemen

Deze softwareoplossingen bieden een centraal systeem om processen in real-time te monitoren, data te verzamelen en te analyseren, en te reageren op wijzigingen in het proces. Ze zijn onmisbaar voor het beheer van complexe industriële automatisering systemen op grote schaal.

Industrial Internet of Things IIoT

IIoT staat voor de verbinding van machines, computers en mensen om data te verzamelen en delen over industriële processen. IIoT-apparaten kunnen worden gebruikt om real-time informatie te verzamelen over de prestaties van machines, waardoor bedrijven proactief onderhoud kunnen inplannen, efficiëntie kunnen verbeteren of snel kunnen ingrijpen.

Internet of things

Artificial Intelligence AI en Machine Learning ML

Machine Learning & AI worden steeds vaker gebruikt in de industrie om patronen te herkennen, processen te optimaliseren en zelfs voorspellend onderhoud mogelijk te maken. Ze kunnen worden ingezet om de enorme hoeveelheid data die door IIoT-apparaten wordt verzameld, te analyseren en waardevolle inzichten te verkrijgen.

Robotica

Software speelt een cruciale rol in de programmering en besturing van robots in industriële omgevingen. Deze robots kunnen taken uitvoeren die gevaarlijk, moeilijk, zeer nauwkeurig of eentonig zijn voor mensen, waardoor de veiligheid en efficiëntie worden verbeterd.


Ieder van deze technologieën speelt een unieke en waardevolle rol in het mogelijk maken van industriële automatisering. Als hardwarebedrijf is onze taak het integreren en optimaliseren van deze technologieën om onze klanten te helpen het volledige potentieel van industriële automatisering te bereiken.

De uitdagingen van industriële automatisering

Hoewel industriële automatisering aanzienlijke voordelen biedt voor de industrie, komen wij als hardwarebedrijf ook bepaalde uitdagingen tegen. Een van de grootste uitdagingen is het bijhouden van de snelle technologische veranderingen in de sector. Om onze klanten de beste oplossingen te kunnen bieden, moeten we continu op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.


Daarnaast is het integreren van onze hardwarecomponenten met een breed scala aan softwareoplossingen een mooie uitdaging, gezien de diversiteit van industriële automatisering technologieën. De complexiteit van deze systemen vereist ook een diep begrip van zowel software als hardware. Dankzij onze brede kennis en ervaring kunnen we met veel technieken werken.


Bovendien moeten we ervoor zorgen dat de bediening van de hardware gebruiksvriendelijk is, zodat onze klanten deze effectief kunnen gebruiken, ongeacht hun technische vaardigheidsniveau. Dit vereist nauwkeurige afstemming met gebruikers en grondige testing op locatie. Ten slotte moeten we, gezien de cruciale rol van software in industriële (automatisering) processen, hoge normen handhaven voor betrouwbaarheid en beveiliging om mogelijke storingen en beveiligingsproblemen te voorkomen.

Werken op het snijvlak met software

Als hardwarebedrijf is het werken in het veld van industriële automatisering erg interessant. We krijgen elke dag de kans om nieuwe oplossingen te creëren en bij te dragen aan de transformatie van de industrie. We ondersteunen onze klanten in hun groei en succes. Door het ontwikkelen van hardware en software die hen helpt om het meeste uit hun systemen te halen, voelen we dat we een essentiële rol spelen in hun verhaal. Op die manier maken we technologie mogelijk.

Maak technologie mogelijk

Indien gewenst, kunnen we samen met jou een volledig geïntegreerde oplossing "from scratch" ontwikkelen. Specifiek voor jouw unieke productie- of bedrijfsprocessen. We hanteren bij alle ontwikkeling, industriële automatisering gerelateerd of niet, een hoge kwaliteitsnorm. Geen standalone componenten, maar hardware en software die naadloos integreert in je bestaande IT-omgeving, zonder vendor lock-in.


Maatwerk van hoge kwaliteit staat bij ons centraal in de ontwikkeling. Een voordeel, want standaard hardware & software voldoet vaak nét niet of is in verhouding erg duur. Het is onze kracht om technische complexiteit tot eenvoud terug te brengen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht